WIO op Twitter

WIO op Facebook

Gratis nieuwsbrief

Meld u nu aan voor het laatste nieuws over Wereld in Oorlog

Nieuwste nummer

 

Nieuwsberichten

Hebt u berichten voor de rubriek Kort Nieuws in WIO? Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oude nummers bestellen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WIO op LinkedIn

Volg de discussies over
WO I & II op LinkedIn!
Meld je aan!

Blader door Wereld in Oorlog

Meer informatie over Wereld in Oorlog & een online bladerbare versie vindt u hier

Wereld in Oorlog #50

Deze keer in Wereld in Oorlog:
  • Chaim Weizmann en de paardenkastanjes: Chemische problemen bij de Britse munitieproductie tijdens de Eerste Wereldoorlog
  • De slag om Sluis 11: “It was a bold and exciting plan with a touch of ‘into the valley of death’ about it”
  • Lübeck, de RAF en een reisgids
  • Fotodossier Tom Daams
  • Britten in Duitse dienst: het Britische FreikorpsChaim Weizmann en de paardenkastanjes: Chemische problemen bij de Britse munitieproductie tijdens de Eerste Wereldoorlog
Chaim Weizmann (1874 -1952) was in de eerste helft van de twintigste eeuw een bekende zionist, ijverend voor een Joodse staat. Maar wat hebben Weizmann en paardenkastanjes nu met elkaar te maken?

De slag om Sluis 11
We schrijven september 1944. Dolle Dinsdag is net achter de rug en operatie Market Garden staat op het punt te beginnen. Het strategische doel van operatie Market Garden was de vestiging van een bruggenhoofd op de Veluwe met uitlopers over de IJssel.

Lübeck, de RAF en een reisgids
Reizen en kennis maken met andere culturen staat in schril contrast met vernietigende bombardementen op steden. Toch zijn de reisgids en deze bombardementen met elkaar verbonden. Hoe is het zover gekomen?

Fotodossier Tom Daams

Britten in Duitse dienst: het Britische Freikorps
Een van de meest mysterieuze eenheden die onder de Waffen-SS viel was het British Free Corps (Duits: Britische Freikorps). De vrijwilligers, allen Britten, waren in krijgsgevangenenkampen geworven. Het enthousiasme voor de SS was echter op zijn zachtst gezegd minimaal.